[V3] musl: Fix dirent struct alignment issue seen on armv5te

Submitted by Khem Raj on Aug. 2, 2018, 6:43 p.m. | Patch ID: 153275

Details

Message ID 20180802184352.20258-1-raj.khem@gmail.com
State New
Headers show

Commit Message

Khem Raj Aug. 2, 2018, 6:43 p.m.
- its a general problem however observed on armv5te based boards in OE
  other arches either have ways to compensate for misaligned access in hardware
  or compiler does not use 8byte alignment

- fix internal linux headers

Full logs
https://git.musl-libc.org/cgit/musl/log/?qt=range&q=9cad27a3dc1a4eb349b6591e4dc8cc89dce32277..f2c6dbe2442027ed8fe0fa869918e41f495534d8

Signed-off-by: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
---
V3: Elaborate commit message
 meta/recipes-core/musl/musl_git.bb | 2 +-
 1 file changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-)

Patch hide | download patch | download mbox

diff --git a/meta/recipes-core/musl/musl_git.bb b/meta/recipes-core/musl/musl_git.bb
index b56870cb3f..e7d0e1a66b 100644
--- a/meta/recipes-core/musl/musl_git.bb
+++ b/meta/recipes-core/musl/musl_git.bb
@@ -3,7 +3,7 @@ 
 
 require musl.inc
 
-SRCREV = "9cad27a3dc1a4eb349b6591e4dc8cc89dce32277"
+SRCREV = "f2c6dbe2442027ed8fe0fa869918e41f495534d8"
 
 PV = "1.1.19+git${SRCPV}"
 

Comments

Richard Purdie Aug. 7, 2018, 11:03 a.m.
On Thu, 2018-08-02 at 11:43 -0700, Khem Raj wrote:
> - its a general problem however observed on armv5te based boards in
> OE
>   other arches either have ways to compensate for misaligned access
> in hardware
>   or compiler does not use 8byte alignment
> 
> - fix internal linux headers
> 
> Full logs
> https://git.musl-libc.org/cgit/musl/log/?qt=range&q=9cad27a3dc1a4eb34
> 9b6591e4dc8cc89dce32277..f2c6dbe2442027ed8fe0fa869918e41f495534d8
> 
> Signed-off-by: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
> ---
> V3: Elaborate commit message
>  meta/recipes-core/musl/musl_git.bb | 2 +-
>  1 file changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-)

This seems to cause runtime testing failures for qemux86 and qemux86-
64:

  4.137] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
| [     4.137] (II) LoadModule: "glx"
| [     4.138] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
| [     4.147] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so: Error relocating /usr/lib/libGL.so.1: _ITM_deregisterTMCloneTable: initial-exec TLS resolves to dynamic definition in /usr/lib/libGL.so.1
| [     4.147] (II) UnloadModule: "glx"
| [     4.147] (II) Unloading glx
| [     4.147] (EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)

https://autobuilder.yocto.io/builders/nightly-musl/builds/1208/steps/Running%20Sanity%20Tests/logs/stdio

Cheers,

Richard
Khem Raj Aug. 14, 2018, 5:30 a.m.
On Tue, Aug 7, 2018 at 4:03 AM Richard Purdie
<richard.purdie@linuxfoundation.org> wrote:
>
> On Thu, 2018-08-02 at 11:43 -0700, Khem Raj wrote:
> > - its a general problem however observed on armv5te based boards in
> > OE
> >   other arches either have ways to compensate for misaligned access
> > in hardware
> >   or compiler does not use 8byte alignment
> >
> > - fix internal linux headers
> >
> > Full logs
> > https://git.musl-libc.org/cgit/musl/log/?qt=range&q=9cad27a3dc1a4eb34
> > 9b6591e4dc8cc89dce32277..f2c6dbe2442027ed8fe0fa869918e41f495534d8
> >
> > Signed-off-by: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
> > ---
> > V3: Elaborate commit message
> >  meta/recipes-core/musl/musl_git.bb | 2 +-
> >  1 file changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-)
>
> This seems to cause runtime testing failures for qemux86 and qemux86-
> 64:
>
>   4.137] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
> | [     4.137] (II) LoadModule: "glx"
> | [     4.138] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
> | [     4.147] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so: Error relocating /usr/lib/libGL.so.1: _ITM_deregisterTMCloneTable: initial-exec TLS resolves to dynamic definition in /usr/lib/libGL.so.1
> | [     4.147] (II) UnloadModule: "glx"
> | [     4.147] (II) Unloading glx
> | [     4.147] (EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
>
> https://autobuilder.yocto.io/builders/nightly-musl/builds/1208/steps/Running%20Sanity%20Tests/logs/stdio
>

it seems like this issue here
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=35268
I am trying to reproduce tomorrow lets see.

> Cheers,
>
> Richard